ACEC/MDOT Design Basic Training PAVEMENT OPERATIONS

Virtual Session via Teams LIVE August 18, 2020 9:30 a.m. - 3:30 p.m.

AGENDA

	Content	<u>Speaker</u>
9:30 a.m.	Introduction to Pavement Operations	Curtis Bleech
9:45 a.m.	Pavement Condition Data (30 min)	Dan Sokolnicki/Mike Eacker
10:15 a.m.	Pavement Thickness Design (30 min)	Justin Schenkel
10:45 a.m.	BREAK (15 min)	
11:00 a.m.	Pavement Selection (30 min)	Ben Krom
11:30 a.m.	Hot Mix Asphalt Pavements (30 min)	Kevin Kennedy
Noon	LUNCH (1 hour)	
1:00 p.m.	PCC Pavements (30 min)	John Staton
1:30 p.m.	Distress ID & Scoping Concrete Pavement (30 min)	Andy Bennett
2:00 p.m.	BREAK (15 min)	
2:15 p.m.	CPM Concepts and Practices (30 min)	Rob Green
2:45 p.m.	Warranty Program (30 min)	Dave Weber
3:15 p.m.	Adjournment	

Total learning time: 4 CEH hours

The CEH's are being listed as a guide and the Michigan Department of Transportation (MDOT) is not awarding CEH's. Please note that a final determination on what qualifies as a CEH credit ultimately lies between the license holder and the Michigan Department of Licensing and Regulatory Affairs (LARA).